Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Udruga za šport i rekreaciju Cvetlin

Udruga za šport i rekreaciju Cvetlin

Udruga za šport i rekreaciju Cvetlin registrirana je kao udruga za razvoj rekreativne i športske aktivnosti na području Cvetlina i šire. Nastanak udruge inicirali su svi prijatelji Ivana Čižića, Slavka Smiljana i Kreše Šmintića, poginulih tijekom domovinskoga rata, koji su time željeli da se njihova žrtva otme zaboravu. Tako je najprije nastao malonogometni turnir „TRI HRVATSKA VITEZA“  koji je prvi puta organiziran 1997., a već 1998. je UŠR Cvetlin registriran kao udruga.

Osnovna  športska grana ove udruge je mali nogomet u kojem trenutno djeluju seniorska i juniorska ekipa. Te ekipe, što zajedno što pojedinačno, sudjeluju na svim turnirima u našoj okolici. Sudjeluju u općinskoj ligi, a od prije par godina stalni su sudionici i velikih dvoranskih turnira u Ivancu i Lepoglavi. Uz nogomet razvijaju i stolni tenis.

Osnovni cilj Udruge je druženje mladih, ali i starijih stanovnika Cvetlina te razvoj pozitivnih ljudskih vrijednosti kroz sport i druženje.

Od svojeg nastanka ekipe UŠR Cvetlin stalno sudjeluju na športskim natjecanjima pa tako nisu izostali ni dobri rezultati kao što je osvajanje nekoliko malonogometnih turnira u okolnim mjestima te osvajanje nagrada za fair play. 2008. godine osvojeno je i 3. mjesto na jakom dvoranskom turniru u Lepoglavi, a članovi su posebno ponosni na 1. mjesto juniora u Vrbnu 2009. godine.

Unatoč brojnim pokalima koji krase njihove ormariće, članovi UŠR Cvetlin smatraju da je najveći uspjeh udruge izgradnja spomenika poginulim braniteljima iz Cvetlina, koji je na njihovu inicijativu i uz nesebičnu potporu Općine Bednja izgrađen 2007. godine.