Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Lovačka udruga "Lane" Cvetlin

Lovačka udruga "Lane" Cvetlin

Lovačka udruga ˝Lane˝ Cvetlin djeluje od 1994. godine. Broji 18-20 članova koji se bave uzgojem, selekcijom i odstrelom divljači. Do sada su podigli 6 čeki, 20- tak hranilišta i solišta.

 1997. godine Lovačka udruga dobila je od Općine Bednja na korištenje, u trajanju od 30 godina, objekt kojemu se starost procjenjuje na 250 godina. Objekt im je dodijeljen uz uvjet da ga Lovačka udruga sanira i da u njega uloži sredstva za održavanje. Objekt je bio u vrlo lošem, doslovce ruševnom stanju. Smatra se da je objekt nekada bio dio samostanskog posjeda koji je bio u blizini. Služio je kao zgrada za stanovanje slugu. Kasnije je to bila škola s učiteljskim stanovima.

1998. Lovačka udruga počinje sređivati objekt. Dosad su uspjeli uvesti centralno grijanje, podići novi krov, riješiti kanalizacijski sustav i sanitarni čvor. Kuhinja je potpuno namještena, a sagrađena je i krušna peć.

Sagradili su streljanu glinenih golubova te kupili stroj za automatsko izbacivanje glinenih golubova koji je tada imalo tek pet lovačkih udruga u županiji. Od tada svake godine organiziraju Sportsko natjecanje u gađanju glinenih golubova koje okupi i preko dvjestotinjak ljudi te je njihova ekipa u toj disciplini 3. na razini Varaždinske županije.

Svojim radom i uz podršku i pomoć sponzora te TZ Općine Bednja i same Općine, članovi Lovačke udruge ˝Lane˝ Cvetlin ostvariti su velike uspjehe.