Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Više od 1.800 posjetitelja na 4. vrbljanskim večerima

Objavljeno 19.06.2017.

U organizaciji Mjesnog odbora Vrbno, DVD-a Vrbno i Lovačke udruge Vepar, u petak i subotu, 16. i 17. lipnja, pod velikim šatorom postavljenom na igralištu mjesne Područne škole u Vrbnu održane su 4. vrbljanske večeri.

Na ovogodišnjim večerima se tijekom dvodnevnog kulturnog i zabavnog programa okupilo više od 1.800 gostiju – mještana iz cijelog vrbljanskog i šireg kraja, članova domaćih i gostujućih KUD-ova i udruga, gospodarstvenika i zavičajaca te predstavnika političkog života.

Uz izraze dobrodošlice, na svečanosti otvaranja Vrbljanskih večeri svima nazočnima prvi se obratio predsjednik MO-a Stjepan Briški te naglasio da je ova manifestacija zamišljena kao prilika za promociju lokalne kulture, ali i za okupljanje i druženje svih onih koji vole Vrbno i koji žele pomoći u unapređenju života ovoga kraja.

-Nakon sjajnog odaziva građana na manifestacije prethodnih godina, Vrbljanske večeri odlučili smo organizirati i ove godine te tako obogatiti ovdašnji kulturno – zabavni život. U tome ne bismo uspjeli bez pomoći naših brojnih sponzora i donatora i posebno, Općine Bednja. Svima njima upućujem najsrdačnije izraze zahvalnosti jer ovime su nam omogućili da prikažemo potencijale i kulturu našega kraja te nas ohrabrili da i dalje ostanemo na rodnoj rudi a koju, poznato je, zbog teškog života i dalje napušta velik broj mladih -  poručio je Briški.

Manifestaciji su se odazvali i saborski zastupnici Anđelko Stričak i Branimir Bunjac, varaždinski župan Radimir Čačić i načelnik općine Jesenje Andrija Ranogajec. U ime općine – domaćina sve okupljene pozdravio je načelnik Općine Bednja Damir Poljak te organizatorima uputio čestitke na dobroj organizaciji ovako velike i masovne priredbe te najavio daljnju potpore općinske uprave njenom budućem održavanju.

U programu su potom nastupili KUD-a „Josip Jedvaj“ iz Vrbna, KUD Klenovnik i članovi Zavičajnog kluba iz Koprivnice, a publiku je nasmijao i popularni Davor Dretar Drele.

U zabavnom dijelu programa mještane su zabavljali sastavi Noćni život iz Zagreba, Lepi cajti iz Krapine i Krivi spoj iz Koprivnice.

Vrbljanske večeri ponovno su se pokazale kao manifestacija koja je uvelike obogatila život mještana šireg vrbljanskog kraja, koji su svojim velikim odazivom pokazali koliko su željni aktivnijeg društvenog života i sudjelovanja u ovakvim neformalnim i zabavnim druženjima.