Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

U Općinu Bednja stigle odlične vijesti: Ministarstvo kulture i medija za treću fazu izgradnje polivalentnog centra osigurat će 300.000 kuna

Objavljeno 23.02.2022.

Nakon što je nedavno završila druga faza prenamjene postojeće kinodvorane u suvremenu polivalentnu dvoranu, ovih je dana u Općinu Bednja stiglo još dobrih vijesti.

Naime, Ministarstvo kulture i medija za treću fazu ovog projekta Općini Bednja odobrilo je sredstva u iznosu od 300.000 kuna čime će još jedna vrijedna i važna investicija biti uspješno privedena kraju.

Načelnik Damir Poljak zahvalio je Ministarstvu što su upravo njihov projekt prepoznali kao važno ulaganje u očuvanje kulture i tradicije te izvornog bednjanskog govora, ali i u društveni život građana.

- U završnoj fazi projekta očekuje nas izgradnja kompletne infrastrukture i kompletno opremanje naše nove suvremene polivalentne dvorane. Zahvaljujući ovom dugoočekivanom projektu naši će mještani dobiti novi prostor u sklopu kojeg će se nalaziti prostori za udruge i kinodvorana, a zgrada će imati i lift što će omogućiti pristup osobama s invaliditetom – naglasio je načelnik Poljak.

Ukupna vrijednost projekta je 7,5 milijuna kuna, a radovi traju od kraja studenog 2020. godine kada je započelo rušenje stare kinodvorane na čijem se mjestu gradi novi polivalentni kulturni centar.

- Novi polivalentni kulturni centar bednjanskog govora u samom središtu Općine omogućit će nam ponovno oživljavanje kulturnog života i tradicije koju je Bednja imala gotovo stoljeće prije ovog, a naši mještani s nestrpljenjem čekaju otvorenje novog mjesta za druženje i zabavu koje će dobiti nakon gotovo 40 godina – zaključio je načelnik Poljak.