Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

U centru Bednje uskoro niče nova prometnica, načelnik Poljak: Stvaramo infrastrukturne preduvjete za dodatne stambene pozicije!

Objavljeno 23.08.2022.

Nakon što je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Općini Bednja nedavno odobrilo sufinanciranje projekta izgradnje nove prometnice, ovih dana načelnik Damir Poljak s tvrtkom TTG d.o.o. iz Donje Višnjice potpisao je ugovor o izvođenju radova.

Tako bi u samom centru Bednje uskoro trebala niknuti nova prometnica što će, prema riječima načelnika Poljaka, biti preduvjet za stvaranje dodatnih stambenih pozicija.

- Ovaj projekt označava početak proširenja infrastrukture u centru naše Općine i stvara preduvjete za širenje stambene zone. Za izgradnju nove prometnice već smo prije ishodili svu potrebnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu tako da bi radovi trebali krenuti u kratkom roku, po uvođenju izvođača u posao – pojasnio je Poljak.

Radovi su vrijedni 421 tisuću kuna, a sufinancira ih Ministarstvo u sklopu programa poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda u iznosu od 100 tisuća kuna. 

Inače, Općina Bednja kontinuirano, u skladu sa svojim proračunskim mogućnostima, ali i zahvaljujući povlačenju vanjskih izvora financiranja ulaže u infrastrukturu na cijelom svom području. 

-Time nastojimo stvoriti kvalitetne uvjete za život svih naših mještana, kako onih u centru, tako i onih u rubnim dijelovima Općine. Ovaj projekt tek je jedan djelić planiranih ulaganja u Općini Bednja, a  s obzirom da redovito pratimo razne natječaje na red će u narednom razdoblju doći i ostale važne infrastrukturne investicije – zaključio je načelnik.