Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Kliknite ZA marku Trakošćana kao najljepšu europsku marku!

Objavljeno 09.05.2017.

Fotografija našeg najljepšeg hrvatskog dvorca Trakošćan ponovo će obići Europu. Ovoga puta na poštanskoj marki namijenjenoj europskom poštanskom prometu.

Naime, u ponedjeljak, 8. svibnja, u dvorcu Trakošćan predstavljena je marka s motivom Trakošćana iz serije Europa-Dvorci, a koju je Hrvatska pošta pustila u optjecaj u utorak, 9. svibnja.

Autor fotografije je Boris Krstinić, dok je Dean Roksandić dizajnirao marku. Naklada ovog prigodnog izdanja iznosi 300.000 primjeraka, a marke su izdane u arcima od 16 maraka. Njena nominalna vrijednost je 7,60 kuna.

Vrijedno je spomenuti da će u seriji Europa-Dvorci, uz dvorac Trakošćan, biti tiskana i poštanska marka s motivom dvorca Veliki Tabor.

Na predstavljanju marke govorili su Adam Pintarić, ravnatelj Dvora Trakošćan, Mirko Bistrović, načelnik Općine Bednja, Dino Murić, predsjednik Kluba mladih filatelista “Trakošćan“, Elizabeta Dolenec, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Varaždinske županije i Stella Prislan Fujs, predstavnica Hrvatske pošte.

Promociju marke svojim su glazbenim nastupom uveličali Danijel Češnjaj i Mladen Jagarinec, članovi sastava Kavaliri te Kristina Jurić, učenica OŠ Franje Serta, dok je moderator predstavljanja bila dr. Marija Kolačko.

Uvjerena da može pokupiti i više nego dovoljno glasova, Hrvatska pošta je ovu predivnu marku s prikazom Trakošćana predložila za izbor najljepše poštanske marke Europa-Dvorci. Ovaj izbor na razini Europe počeo je 9. svibnja u organizaciji PostEuropa.

Glasati za najljepšu marku i najljepši dvorac može se Internetom na poveznici www.posteurop.org/europa2017

Uključite se i kliknite ZA marku Trakošćana kao najljepšu u Europi!