Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Šarene maškare zauzele općinu i prodefilirale kroz Bednju, Vrbno i Cvetlin

Objavljeno 12.02.2024.

Male i velike maškare okupirale su proteklog vikenda općinu Bednja. Na Tradicionalnom fašniku u Bednji, Vrbnu i Cvetlinu okupile su se razne šarene, komične i neke pomalo strašne maske te su, uz druženje i dobru atmosferu, prodefilirale ovim mjestima i pokazale se i onim mještanima koji nisu mogli doći na mjesta okupljanja.

Glavnom krivcu za sve loše u prošloj godini pročitana je optužnica na trgovima u Vrbnu i Cvetlinu te ispred DVD-a u Bednji, nakon čega je Fašnik spaljen.

Uslijedilo je druženje pod maskama svih oblika, veličina i boja, uz piće i krafne koje su pripremile vrijedne članice kulturno-umjetničkih društava.

Oduševljen Fašnikom bio je i načelnik Općine Bednja Damir Poljak. Zahvalio je mještanima na velikom odazivu u sva tri mjesta, a posebnu zahvalu uputio je KUD-ovima, DVD-ima i UŠR-u Cvetlin koji su sudjelovali u organizaciji i osiguravanju ovih tradicionalnih događanja.

Uz potporu i pokroviteljstvo Općine Bednja, Tradicionalni fašnik u Bednji, Vrbnu i Cvetlinu organiziran je u suradnji s KUD-om „Josip Genc” Bednja, KUD-om „Cvetlinski zvon” i KUD-om „Josip Jedvaj” Vrbno, DVD-ima Bednja, Cvetlin i Vrbno te Udrugom za šport i rekreaciju Cvetlin.