Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Potporom Ministarstva do novog trga u Cvetlinu

Objavljeno 13.04.2022.

U Općinu Bednja stiglo je još dobrih vijesti; Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije prepoznalo je vrijednost projekta izgradnje trga u naselju Cvetlin i u sklopu ovogodišnjeg programa podrške brdsko – planinskim područjima dodijelio im iznos od 300.000 kuna.

Zahvaljujući ovoj potpori, Općina Bednja nastavlja ulagati u sve svoje dijelove. Da je riječ o značajnom projektu koji će sasvim sigurno doprinijeti razvoju naselja Cvetlin naglasio je i načelnik Damir Poljak poručivši kako mjesto dugogodišnje tradicije održavanja autohtonog Etno-festivala i njegovanja kulture i običaja čitavog bednjanskog kraja to itekako zaslužuje.

-Novi trg će sasvim sigurno dodatno urbanizirati naselje, podići kvalitetu života mještana i doprinijeti razvoju naselja te postati središnje mjesto okupljanja i održavanja raznih manifestacija i festivala po kojima je Cvetlin i poznat – rekao je načelnik Poljak zahvalivši Ministarstvu što je prepoznalo vrijednost ovog projekta. 

Projekt izgradnje središnjeg trga u Cvetlinu je dugoočekivana investicija koju će Općina zahvaljujući sredstvima Ministarstva sada i realizirati. 

-Ovom investicijom naselje Cvetlin dobit će jednu sasvim novu i ljepšu vizuru, a sam centar mjesta koje je poznato po već tradicionalnom Etno - festivalu i njegovanju autohtone glazbe,kulture, baštine i tradicije čitavog našeg kraja zasjat će punim sjajem – zaključio je načelnik Poljak.