Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Općini Bednja bespovratnih 55.000 eura za gradnju Društvenog doma u Brezovoj Gori

Objavljeno 24.03.2024.

Općina Bednja dobit će 55.000 eura bespovratnih sredstava za projekt izgradnje Društvenog doma u naselju Brezova Gora. Potvrđeno je to odlukom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije koju potpisuje ministar Šime Erlić.

– Nastavljamo s uspješnim pripremama projekata i njihovim prijavama na natječaje koji se raspisuju putem nacionalnih ili europskih fondova. Dobivanjem 55.000 eura za gradnju Društvenog doma imamo priliku mještanima Brezove Gore osigurati prostor koji će imati vrlo široku društvenu primjenu. Takvi objekti u malim naseljima od iznimne su važnosti jer omogućuju lokalnom stanovništvu i mjesnim udrugama lakše provođenje programa i aktivnosti, ali i osiguravaju prostor za zajednička druženja – istaknuo je Damir Poljak, načelnik Općine Bednja,   

U okviru ovog natječaja Ministarstvo je za financiranje odabralo 229 projekata različite društvene i komunalne namjene za što će se ukupno izdvojiti gotovo 11,5 milijuna eura. Novac za provedbu projekata je osiguran u Državnom proračunu za 2024. godinu u okviru programa razvoja potpomognutih područja i područja s razvojnim posebnostima.