Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Općini Bednja 220.000 kuna za predškolsku djelatnost

Objavljeno 04.08.2021.

 

Središnji državni ured za demografiju i mlade dodjeljuje financijska sredstva općinama za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2021. pa je tako Općini Bednja dodijeljeno 220.000 kuna.

Sredstva su dodijeljena nakon provedenog Javnog poziva općinama indeksa razvijenosti I.-IV. skupine, a ovom demografskom mjerom osigurava se financijska potpora za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u općinama RH.

Načelnik Općine Bednja Damir Poljak ističe važnost ove demografske mjere za predškolski odgoj na području općine te podsjeća kako je pedagoške godine 2019./2020. završen projekt uređenja nekadašnje zgrade stare škole i otvaranja dječjeg vrtića u Bednji, u koji je uloženo 7,8 milijuna kuna. 23. studenog prošle godine u Dječji vrtić Zibeljko u Bednji krenulo je 45 mališana.

– Vrtić u Bednji je naš esencijalni projekt. Važno je da ulagati da se sadašnji nepovoljni demografski trendovi na području naše općine preokrenuo nabolje. A tu je svakako dobrodošla i pomoć s državne razine, ovoga puta u obliku potpore Središnje državnog ureda za demografiju i mlade – naglašava načelnik Poljak.