Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Održana Skupština DVD-a Vrbno: „Ponosimo se svim aktivnostima, nabavkom dva vatrogasna vozila i gradnjom vatrogasnog doma, koji u potpunosti financira Općina Bednja“

Objavljeno 18.03.2024.

Održana je 72. redovno-izvještajna Skupština DVD-a Vrbno. DVD djeluje na području Vrbna i općine Bednja na dobrobit svih mještana.

Gotovo da nema događanja da njihov angažman nije prisutan u svim segmentima djelovanja općine.

Predsjednik DVD-a Vrbno Izidor Jurenec u svom je govoru dao kratki osvrt na događanja u proteklih godinu dana te na uspjehe kojima se DVD Vrbno ponosi.

– U posljednje tri godine postali smo ponosan vlasnik dva vatrogasna vozila. Tu se posebno moramo zahvaliti Vatrogasnoj zajednici Varaždinske županije, Varaždinskoj županiji te Općini Bednja i svim prijateljima našeg Društva, koji su prepoznali naš rad te nam donirali sredstva za nabavku malog navalnog vozila, Nissan Navara – istaknuo je predsjednik DVD-a Vrbno.

Osvrnuo se i na izgradnju vatrogasnog doma te dodao kako je uspješno završena 4. faza njegove izgradnje.

– U tome neizmjerno zahvaljujemo Općini Bednja koja nas financijski prati te u potpunosti financira naš projekt. Posebno zahvaljujemo načelniku Poljaku koji prati naš rad i podupire nas. Također, zahvaljujemo izvođaču radova, tvrtki Buzina gradnja na maksimalnom izlasku u susret kod svih izazova s kojima smo se susretali tijekom dosadašnjih faza gradnje. Nadam se da ćemo nakon više od 70 godina skupštinu održati, uskoro u našim prostorima – napomenuo je Jurenec.

Na Skupštini je bio i načelnik Općine Bednja Damir Poljak koji je zahvalio DVD-u na raznim angažmanima i suradnji s Općinom. Istaknuo je kako se Vatrogasni dom u Vrbnom gradi iz proračuna Općine Bednja.

– Tu su i druge investicije na području Vrbna, među kojima je i uređenje trga preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, zatim asfaltiranje županijske ceste Vrbno-Vranojelje preko ŽUC-a Varaždinske županije, a u planu su i sanacije klizišta na lokalnim i županijskim cestama – zaključio je načelnik Poljak.

Dodajmo da je Skupštini prisustvovao i predsjednik Općinskog vijeća Vladimir Kramarić.