Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Nastavlja se niz ulaganja Hrvatskih voda: započelo uređenje potoka i kanala

Objavljeno 08.04.2022.

Zahvaljujući dobroj suradnji s Hrvatskim vodama i njihovom kontinuiranom ulaganju i održavanju raznih vodenih površina na području Općine Bednja ovih je dana krenulo uređenje potoka i kanala. 

Trenutno se uređuje potok Šaša od naselja Goranec do Bednje, a kako je naglasio načelnik Damir Poljak, riječ je o još jednom vrijednom ulaganju Hrvatskih voda koje trenutno provode i investiciju vrijednu 15 milijuna kuna; izmuljivanje Trakošćanskog jezera.

-S obzirom da ovaj potok nije čišćen gotovo 40 godina, radi se o itekako vrijednom i važnom ulaganju zbog čega zahvaljujem Hrvatskim vodama koje kontinuirano uređuju vodene površine na području naše Općine. Ovo je izuzetno važan projekt, kako za očuvanje ekosustava, tako i za stvaranje uređenije, čišće i ljepše Bednje ugodnije za život svih naših mještana – rekao je načelnik Poljak.

Radovi na prvoj fazi uređenja ovog potoka već su u punom jeku, pa načelnik Poljak očekuje da će se provoditi planiranom dinamikom.

-Održavanje potoka i kanala je nužno kako bi se u njima očuvao biljni i životinjski svijet. Vjerujem da će Hrvatske vode, kao i dosad, i dalje voditi računa o održivosti sustava te da ćemo i dalje imati izvrsnu suradnju kako bi se i u narednim razdobljima osigurala sredstva za održavanje vodnih sustava – zaključio je Poljak.