Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Načelnik Poljak: Predškolski odgoj i obrazovanje su temelj razvoja naše općine!

Objavljeno 07.09.2021.

Zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima u razvoj predškolske djelatnosti na području Općine Bednja, roditelji djece koja pohađaju Dječji vrtić „Zibeljko”, u rujnu će biti oslobođeni obveze plaćanja usluga vrtića. 

Naime, Središnji državni ured za demografiju i mlade će Općini Bednja dodijeliti financijska sredstva za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2021. godini, zahvaljujući čemu je načelnik Damir Poljak donio Odluku o oslobađanju plaćanja usluga vrtića za rujan. 

Kako je naglasio načelnik, predškolski odgoj i obrazovanje su temelj razvoja svake jedinice lokalne samouprave, a ulaganjem u taj segment, ulaže se u budućnost.

- Moram istaknuti veliko zadovoljstvo zbog toga što ćemo roditeljima naših najmlađih mještana na ovaj način barem malo olakšati početak nove školske i pedagoške godine. Upravo su mlade obitelji s djecom temelj razvoja naše općine, a aktivnosti i investicije koje provodimo nastojimo usmjeriti prema njihovom boljitku – zaključio je načelnik.

Ovom odlukom, roditelji će biti rasterećeni plaćanja vrtića za mjesec rujan čime će povratak djece u školske i predškolske klupe biti znatno lakši.