Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Misno slavlje u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla

Objavljeno 29.06.2017.

Lijepo je bilo u Cvetlinu u četvrtak, 29. lipnja, na misnom slavlju i na proštenju koje se u toj župi tradicionalno održava u povodu proslave svetkovine njenih nebeskih zaštitnika, sv. Petra i Pavla.

Unatoč tomu što je radni dan, na misnom slavlju okupilo se mnogo vjernika iz Cvetlina, Višnjice i šire okolice, uključujući i prekogranična slovenska mjesta, a pridružio se i zamjenik načelnika Općine Bednja Ivica Hrenić.

Svečanu euharistiju u župnoj crkvi predvodio je ravnatelj Svećeničkog doma kanonik Mirko Horvatić, a s njime su suslavili i svi župnici Bednjanskog dekanata i okolni svećenici. Sve okupljene pozdravio je domaći župnik vlč. Ivan Hruško koji je izrazio radost i zahvalnost zbog pohoda kanonika Horvatića Cvetlinu, a koji je inače i velik dobročiniteljove  župe.

Nakon mise slavlje su pucanjem iz kubura uveličali članovi Udruge Prva kubura iz Višnjice, a okupljeni vjernici nastavili su se družiti uz ugostiteljsku i proštenjarsku ponudu.

Župsko proštenje u Cvetlinu tako se ponovno potvrdilo kao mjesto dobrosusjedstva i okupljanja naroda oko crkve koja na ovim prostorima već stoljećima čuva tradiciju i opstojnost žitelja toga kraja.