Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Ministarstvu branitelja kandidiran projekt idejnog rješenja spomen parka poginulim braniteljima

Objavljeno 06.06.2017.

Općina Bednja i Športski klub Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bednje u utorak su, 6. lipnja, na javni poziv ječaj Ministarstva branitelja RH zajednički kandidirali projekt sufinanciranja izrade idejnog rješenja uređenja spomen parka poginulim braniteljima.

Park se planira urediti na lokaciji na Trgu sv. Marije u Bednji, a zamišljen je kao središnje memorijalno mjesto na kojemu bi se njegovala uspomena i odavala počast žrtvi koju su bednjanski branitelji Domovinskog rata položili u borbi za ostvarenje sna o suverenoj i slobodnoj hrvatskoj državi.

Ministarstvo branitelja je, naime, raspisalo Javni poziv o sufinanciranju izgradnje, postavljanja i uređenja spomen obilježja žrtvama Domovinskog rata.

S obzirom na to da su prihvatljivi prijavitelji na poziv bile jedinice lokalne samouprave i braniteljske udruge, novi općinski čelnici odlučili su iskoristiti priliku da u partnerstvu sa Športskim klubom UDVDR-a sredstva za izradu idejnog rješenja pokušaju osigurati kandidiranjem ovoga projekta na javni poziv resorna ministarstva.

Za ovakve namjene moguće je privući do 60.000 kuna.

Novčana potpora omogućila bi početak realizacije ovog projekta koji bi, uz memorijalnu dimenziju, sasvim sigurno bio i prilog estetskom uređenju centra Bednje.