Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

I ove godine na Uskrsni ponedjeljak vjernici i izletnici okupili se na Ravnoj gori, domaćini pripremili uskrsni grah

Objavljeno 02.04.2024.

Općina Bednja i Grad Lepoglava i ove su godine nastavili s tradicionalnim pohodom na Uskrsni ponedjeljak na Ravnu goru, gdje su sve vjernike, izletnike, planinare i rekreativce počastili ukusnim uskrsnim grahom.

Nakon misnog slavlja u kapelici Sveta tri kralja, nastavljeno je druženje brojnih vjernika i izletnika, koji su sunčano i toplo vrijeme iskoristili za uživanje u prirodnim ljepotama Ravne gore. Načelnik Općine Bednja Damir Poljak, predsjednik općinskog Vijeća Vladimir Kramarić i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, pritom su svima okupljenima podijelili i tradicionalni uskrsni grah.

– Nastavljamo s ovom lijepom tradicijom i veseli nas da se svake godine okupi sve više posjetitelja. Okupljanje na Ravnoj gori organiziramo u suradnji s Gradom Lepoglavom jer upravo ova gora povezuje naša dva kraja. Ne dolaze samo stanovnici bednjanskog i lepoglavskog kraja, već je okupljanje na Uskrsni ponedjeljak na Ravnoj gori postao omiljeni događaj brojnim planinarima i izletnicima iz cijele Varaždinske županije, ali i susjednih – poručio je načelnik Poljak.