Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Grof Nikolaus Draskovich na 3. utrci za mač grofa Draškovića

Objavljeno 04.07.2017.

Kao što smo već kratko izvijestili, u nedjelju, 2. srpnja, u Trakošćanu je održana 3. utrka za mač grofa Draskovicha.

Utrku je organizirao AK Varaždin, a održana je pod pokroviteljstvom Općine Bednja, Muzejske ustanove Dvor Trakošćan, Hrvatskog atletskog saveza i hotela Trakošćan. Odazvao joj se i grof Nikolaus Draskovich koji je na kraju pobjednicima uručio i nagrade, a utrku je pratio i načelnik Općine Bednja Damir Poljak koji je ujedno uglednom gostu, u ime matične općine, poželio dobrodošlicu u postojbinu svojih predaka.

Natjecatelji su mogli birati između dvije dionice: glavne utrke na 10 km (dva kruga oko jezera i dvorca) te za one nešto manje spremnije, jedan krug oko jezera (5,3 km). Cilj obiju utrka bio je u samom dvorcu.

Utrku su istrčala ukupno 277 natjecatelja, 152 na glavnoj utrci i 125 na utrci od 5 km.

U glavnoj utrci na 10 km opet je pobijedio (sad već drugi puta za redom) – Igor Goričanec (AK Varaždin). Ovom pobjedom opet je stekao pravo graviranja svojeg imena na mač grofa Draskovicha, gdje se graviraju samo imena pobjednika. Igor je pobijedio u vremenu 37:46 ispred drugoplasiranog Ante Živkovića (AK Dubrovnik) – 37:55 te trećeplasiranog Marijana Huzjaka (AK Varaždin) – 39:22.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Maja Perišić (Moslavina u pokretu) ispred Višnje Bunić (AK Sloboda) i Sanje Loborec (IND).

U utrci građana na 5 km najbrži je bio Đuro Komlenović (Cjevomont Kutina) ispred Edija Petaka (UKS Bedenec) i Dragana Stakića (AK Plitvice), dok je kod žena prva na cilj stigla Helena Gleđa (AK Dubrovnik) ispred Simone Jambrošić (AK Sloboda) i Marije Kosi (BK Omega).

U zahtjevnoj organizaciji ove utrke uvelike se angažirala i predsjednica Općinskog vijeća Bednje dr. Marija Kolačko, osiguravši preventivnu pratnju hitne pomoći za sve trkače.