Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Do 10. svibnja prijavite štete od mraza na poljoprivrednim kulturama

Objavljeno 02.05.2017.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar u petak je, 28. travnja, proglasio elementarnu nepogodu od mraza na području gradova Lepoglave i Novog Marofa te u općinama Bednja, Klenovnik, Cestica, Vinica, Petrijanec, Maruševec, Breznica, Veliki Bukovec i Mali Bukovec.

Elementarna nepogoda proglašena je zbog velikih šteta na poljoprivredi - u voćnjacima, vinogradima te na pojedinim povrtlarskim i ratarskim kulturama nastalih zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih mrazom i niskim temperaturama u periodu od 20. do 21. travnja 2017. godine.

Mještani koji žele prijaviti štete mogu to učiniti u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Bednja od 2. do 10. svibnja, od 8,00 do 13,00 sati.

Prijavu podnosi vlasnik ili korisnik nekretnine na kojoj je nastala šteta. Kod prijave važno je znati katastarski broj čestice na kojoj se nalaze kulture pogođene elementarnom nepogodom, ukupnu površinu ili broj stabala, odnosno trsova na kojima je nastala šteta te postotak oštećenja. Sa sobom moraju donijeti osobnu iskaznicu te OIB.

Ako prijavitelji nisu upisani u zemljišnoj knjizi ili katastru kao vlasnici/korisnici čestice na kojoj je nastala šteta, moraju donijeti i dokaz o pravnoj osnovi za obrađivanje te čestice (npr. rješenje o nasljeđivanju, ugovor o kupoprodaji, ugovor o najmu i sl.).