Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

CVETLIN KUD Cvetlinski zvon održao jubilarnu 10. svibanjsku noć

Objavljeno 29.05.2017.

Velik broj gostiju i sudionika pratio je jubilarnu, desetu po redu glazbenu manifestaciju Svibanjska noć, koja je i ove godine održana u organizaciji KUD-a Cvetlinski zvon i pod pokroviteljstvom Općine Bednja.

Glazbena večer, održana na prostoru ispred Lovačkog doma u Cvetlinu, počela je pozdravnim riječima predsjednice KUD-a Cvetlinski zvon Marije Kramar i načelnika Mirka Bistrovića, dok se u ime brojnih gostiju – sudionika programa iz prekograničnih mjesta domaćinima obratio načelnik Općine Tišina Franc Horvat. Zadovoljstvo održavanjem ove manifestacije izrazio je i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop.

U nastavku su bogat program izveli brojni glazbeni sastavi i skupine iz zemlje i inozemstva. S obzirom na to da je ovo bio prvi dvoznamenkasti jubilej Svibanjske noći, valjalo je u goste pozvati sva prijateljska društva s kojima Zvon godinama surađuje. Stoga i ne čudi da je u programu nastupilo čak petnaestak glazbenih sastava i pučkih udruga iz našega kraja, ali i Slovenije, Austrije i Mađarske.

U programu koji je dugo trajao publiku su zabavljali članovi Kulturnog društva Godcev i pevcec Vinski bratje iz Tišine, Ljudska pevska skupina Taščice iz Rača kod Maribora, Stari prijatelji iz Kicarjeva, Pustroški iz Pohorja te KUD-ovi iz Austrije i Mađarske. Pridružili su im se i članovi KUD-a Josipa Genca iz Bednje, KUD-a Josipa Jedvaja iz Vrbna, KUD-a Klaruš iz Maruševca, a nastupili su i članovi Lepoglavskog pušleca, te KUD-ova iz Cestice i Đurmanca, kao i tamburaši iz Višnjice i mladi iz Vrbna. Dakako, zapjevali su i zasvirali i članovi Cvetlinskog zvona.

Nakon glazbenog programa večer je nastavljena podjelom priznanja i zahvalnica svima zaslužnima za pomoć i potporu Zvonu i održavanju Svibanjskih noći.

Agilna predsjednica KUD-a M. Kramar već najavljuje nove nastupe KUD-a Cvetlinski zvon na različitim manifestacijama. Tako ih već 25. lipnja očekuje nastup u Hatinjoj Vasi kod Slivnice, a već se i naveliko pripremaju za glavni događaj – Etnofestival u Cvetlinu kojeg će 15. srpnja otvoriti himnom Lijepo je mjesto Cvetlin.