Završna školska svečanost u OŠ Bednja: Ove godine prvašićima besplatni udžbenici i pribor!

Objavljeno 18.06.2018.

U nazočnosti učenika, školskog kolektiva i roditelja u petak je, 15. lipnja, u Osnovnoj školi Franje Serta u Bednji održana završna školska predstava u povodu završetka školske godine 2017./2018.

U vedrom programu, kojim su dirnuli sve okupljene, nastupili su učenici svih razreda te plesom, glumom, pjesmom i stihovima na najljepši način kraju priveli još jednu godinu i otišli na zaslužene ljetne praznike.

Općina Bednja ove je godine na naročit način razveselila svoje učenike.

Svima onima koji su postigli zapažene rezultate na županijskim natjecanjima u znanju, kao i njihovim mentorima, dodijelila je novčane nagrade te na taj način dala do znanja da prati i cijeni njihov rad.

Nagrade je učenicima i nastavnicima, uz čestitke i prigodno obraćanje, uručila predsjednica Općinskog vijeća Bednje dr. Marija Kolačko, koja je tom prilikom ugodno iznenadila sve nazočne najavom da će Općina prvi put ove godine svim prvašićima osigurati besplatne udžbenike, radne bilježnice i pribor.

Osim toga, najavila je da se od početka sljedeće školske godine, također uz novčanu pomoć iz općinskog proračuna, u školu uvodi produljeni boravak za učenike nižih razreda (od 1. do 4.).

Svim tim mini demografskim mjerama Općina Bednja želi u najvećoj mogućoj mjeri, u skladu sa svojim financijskim mogućnostima, izaći u susret roditeljima i olakšati im podizanje i školovanje djece.