Uskrsni ponedjeljak na Ravnoj gori: Vjernici i izletnici počašćeni tradicionalnim uskrsnim grahom

Objavljeno 03.04.2018.

Sunčano vrijeme i predivan proljetni dan na Uskrsni je ponedjeljak na Ravnu goru izmamio velik broj vjernika koji toga dana tradicionalno hodočaste do kapelice Sveta tri kralja kao i brojne planinare i izletnike iz cijelog bednjanskog i lepoglavskog kraja te iz Varaždina.

Mnogi od njih okupili su se na blagdanskoj misi u kapeli koju je predvodio bednjanski župnik vlč. Neven Blažon te, u duhu Uskrsa, svim vjernicima uputio prigodne poruke i čestitao im Uskrs.

Misi je nazočio i načelnik Bednje Damir Poljak.

Nakon mise, druženju ispred kapelice pridružili su se i brojni planinari iz oba planinarska doma na Ravnoj gori te se okupili oko kotlova s uskrsnim grahom koji su i ove godine  za sve namjernike spremili vatrogasci DVD-a Bednje.

Grah je izletnicima podijelio načelnik Damir Poljak sa svojom zamjenikom Ivicom Hrenićem.

 Budući da tradiciju uskrsnog čašćenja hodočasnika s Općinom Bednja dijeli i Grad Lepoglava, u podjelu se uključio i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Zahvaljujući prelijepom danu koji su okupljeni iskoristili za šetnju, planinarenje i susret sa znancima, izlet na Ravnu goru prerastao je u lijep uskrsni susret i blagdansko druženje kojim je ponovno produljena dugogodišnja tradicija uskrsnih okupljanja na Ravnoj gori.