Uređeno pročelje kinodvorane u Bednji

Objavljeno 14.08.2017.

Nakon gotovo 70 godina otkako je sagrađena, obnovljeno je pročelje stare kinodvorane u centru Bednje. Prijeko potrebne obnoviteljske radove financirala je Općina Bednja, a obavila ih je domaća tvrtka, Buzina gradnja iz Ježovca.

Kao što je poznato, pročelje kina dosad je bilo posve zapušteno i devastirano, a loše građevinsko stanje stupova koji drže vanjski balkon predstavljalo je realnu sigurnosnu opasnost za građane.

Stoga su stupovi učvršćeni, cijeli objekt je ožbukan i obojan, a obnovljena je i ograda balkona. Usto, saniran je krov koji je prokišnjavao i uređena je odvodnja.

Obnovljeno pročelje odmah je općinskom središtu dalo novi „štih“, dobrodošao uoči sutrašnje proslave Velike Gospe, kada će u Bednji boraviti brojni vjernici, hodočasnici, ali i gosti i uzvanici za koje načelnik Damir Poljak sa suradnicima priređuje poseban prijam.

Uređeni su i prostori općinske uprave – obojana je općinska vijećnica, a osvježeni su i prateći i pomoćni prostori.

Usto, na više mjesta u Bednji postavljene su žardinjere i koševi za smeće, a sve to skupa doprinosi lijepoj uređenosti, kakvo i priliči općinskom središtu.

Želja je načelnika D. Poljaka da se u uređenje zelenih i javnih površina, ali i u organizaciju manifestacija koja mogu obogatiti društveni život u Bednji, uključi što više građana, bez obzira na stranačke „boje“, jer svima bi u prvenstvenom interesu trebalo biti dobro našega mjesta i njegov imidž „nujliepšeg kemaučeka svieto“.