U Vrbnu održani sportski susreti udruga umirovljenika Bednje i Leskovca

Objavljeno 27.06.2018.

Tradicionalni sportski susreti dviju umirovljeničkih udruga – iz Bednje i slovenskog Leskovca - koje već nekoliko godina uzastopce njeguju dobrosusjedsku suradnju, ove su godine održani u Vrbnu. 

Šezdesetak natjecatelja u subotu se, 23. lipnja, okupilo na igralištu Područne škole Josipa Jedvaja u Vrbnu gdje ih je, u ime općine domaćina, pozdravio načelnik Bednje Damir Poljak. Zaželjevši im dobrodošlicu u bednjanski kraj, istaknuo je vrijednost ovakvih sportsko – rekreacijskih druženja članova srodnih udruga iz prekograničnih mjesta te im poželio dobru natjecateljsku atmosferu i postizanje što boljih rezultata.

Josip Podsečki, predsjednik Udruge umirovljenika Bednje, goste je kratko upoznao s Vrbnom i poviješću ovoga kraja. 

Natjecanja su se odvijala u četiri discipline – u potezanju užetom, pikadu (žene), bacanju kamena s ramena te u bacanju pozamašne kocke u igri Čovječe, ne ljuti se.

A da su snage bile izjednačene, pokazao je i rezultat natjecanja – u dvije discipline pobijedili su gosti, dok su u dvije bili bolji njihovi domaćini.

No, rezultat je u svemu tome bio manje važan. Nakon natjecateljskog dijela, umirovljenici su druženje u neformalnom tonu, uz ručak, glazbu i ples, nastavili sve do kasnih poslijepodnevnih sati u prostorijama škole u Vrbnu.