U Vrbnu održan 4. koncert „U susret adventu“

Objavljeno 06.12.2017.

Brojne mještane Vrbna i susjednih sela, koji su se u subotu, 2. prosinca, odazvali koncertu „U susret adventu“, u sportskoj dvorani Područne osnovne škole u Vrbnu i ove su godine, četvrti put zaredom, do suza dirnule stare božićne pjesme i napjevi u izvođenju domaćih KUD-ova, a koje su ih podsjetile na nekadašnju pučku božićnu tradiciju.

Za svečarski ugođaj pobrinuo se organizator – domaći KUD Josipa Jedvaja, koji je u goste pozvao i nekoliko susjednih KUD-ova te okupljenom narodu priuštio glazbeni uvod u božićno slavlje.

Nakon pozdravnih riječi predsjednice KUD-a Valentine Smiljanec i člana KUD-a Krunoslava Polančeca, uslijedio je program ispunjen glazbom i pjesmom božićne tematike.

U programu su nastupili članovi KUD-a Cvetlinski zvon iz Cvetlina, KUD-a Josipa Genca iz Bednje, Limene glazbe DVD-a Bednja, članovi Zbora PŠ Vrbno, učenice i članice KUD-a Ema Lonjak, Karolina Zagorščak i Valentina Mohenski te dakako, domaćini okupljeni u KUD-u Josip Jedvaj.

Nakon završetka koncerta, zahvalu svim sudionicima i organizatorima uputio je načelnik Bednje Damir Poljak te tom prilikom svim izvođačima i domaćinima uputio izraze zahvalnosti na lijepom programu kojim su, bez puno glamura, krenuli u susret predstojećim božićnim danima.

Također, svim građanima uputio je čestitke u povodu najljepših blagdana u godini.

Ovom manifestacijom članovi KUD-a Josipa Jedvaja svojim su sugrađanima uljepšali adventsko doba, a stotinjak prisutnih mještana ponovno je pokazalo svoju privrženost narodnoj božićnoj tradiciji.