U trećoj fazi FEAD projekta pomoć vrijednu više od 16.500 kuna primilo 117 korisnika

Objavljeno 21.07.2017.

Prostorije Gradskog društva Crvenog križa Ivanec ovih su dana zatrpane higijenskim i prehrambenim paketima, a marljivi djelatnici i volonteri imaju pune ruke posla.

Razlog je provedba treće faze projekta ''Humanitarni paket za središnju Hrvatsku'' kojeg je Hrvatskom Crvenom križu i 28 lokalnih društava u rujnu prošle godine odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 

Projekt je financiran iz Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć 2014. – 2020., Europskog fonda za najpotrebitije (FEAD).

Paketi higijene i prehrane namijenjeni su siromašnima i onima koji žive u riziku od siromaštva. Treća podjela pod ingerencijom ivanečkog Crvenog križa obuhvaća 614 korisnika od kojih je 117 s područja općine Bednja. Preostali paketi podijeljeni su na području Ivanca, Lepoglave, Donje Voće, Klenovnika, Maruševca i Bednje.

Vrijednost podijeljenih potrepština u trećoj fazi iznosi više od 16.500 kuna (od čega se 10.230 kuna odnosi na pakete s prehrambenim artiklima, dok se ostatak odnosi na vrijednost paketa s raznim higijenskim potrepštinama).

Treba naglasiti da je prvom podjelom bilo obuhvaćeno 126 odraslih i djece koja žive u neimaštini, koja su primila pakete vrijedne 13.158 kuna. Drugom podjelom bilo je obuhvaćeno 117 korisnika, a podijeljeni su im paketi vrijedni 11.216 kuna.

U dosadašnje tri podjele socijalno ugroženim osobama s područja općine Bednja podijeljeno je hrane i higijenskih potrepština u ukupnoj vrijednosti od 40.990 kuna. Ovim plemenitim projektom barem je djelomično ublažen težak položaj brojnih siromašnih i bolesnih kućanstava i samaca koji žive u materijalnoj neimaštini.