U subotu, 19. svibnja, 11. svibanjska noć u organizaciji KUD-a Cvetlinski zvon

Objavljeno 14.05.2018.

U organizaciji KUD-a Cvetlinski zvon i pod pokroviteljstvom Općine Bednje, u subotu, 19. svibnja, u Lovačkom domu u Cvetlinu održat će se 11. glazbena manifestacija Svibanjska noć.

Kao što je poznato, riječ je o priredbi kojom domaćini tradicionalno kreću u susret svom poznatom etnofestivalu.

 I ove godine manifestacija će imati međunarodni karakter, što potvrđuje podatak da će u programu nastupiti čak  17 glazbenih sastava i pučkih udruga iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

Nastupaju: Tamburaški sastav OŠ Izidora Poljaka Višnjica i PŠ Julijane Erdody Drašković Cvetlin, Plesna grupa djece OŠ Tišina iz Slovenije, KUD Josipa Genca Bednja,  KUD Meteor iz Hrašćine pri Trgovišću, KUD Žitni klas iz Benedikta,  AKUD Jesenje, KUD iz Austrije, KUD Taščice iz Rača, KUD Vinska trta iz Gederovca, KUD Josipa Jedvaja Vrbno, TZ Goska iz Satahovca,  KUD Remetinec iz Marofa,  Tamburašice iz Višnjice, KUD iz Mađarske, KUD Vinski bratje iz Tišine i KUD Cvetlinski zvon iz Cvetlina.

 Iz kubura će zapucati članovi Prve kubure iz Višnjice.

Svibanjska noć počinje u 16 sati, a organizatori pozivaju sve posjetitelje željne dobrog raspoloženja i domaće glazbe da svakako dođu i dobro se zabave uz program domaćih i gostujućih izvođača.