U nedjelju, 20. kolovoza, tradicionalno misno slavlje i druženje na Potkovi

Objavljeno 17.08.2017.

Slijedom ustaljene tradicije, proštenje na Potkovi u Mjesnom odboru Ježovec Gornji i ove će se godine održati prve nedjelje nakon Velike Gospe, a to znači u nedjelju, 20. kolovoza. Misno slavlje počet će u 11 sati, a predvodit će ga vlč. Danijel Herceg, župnik iz susjedne župe Jesenje.

U sklopu misnog slavlja bit će blagoslovljeni novi objekti – nadstrešnica i pečenjara koje su, uz mnogo truda i dobrovoljnog rada te uz pomoć sponzora, sami sagradili mještani Ježovca. 

U znak zahvalnosti za njihov rad, Općina Bednja dala je izraditi posebnu pločicu s otisnutim imenima svih građana i sponzora koji su se u podizanje spomenutih objekata uključili dobrovoljnim radom, građevinskim materijalom i novčanim donacijama. Svima njima će, u ime Općine Bednje, izraze zahvalnosti uputiti Ivica Hrenić, zamjenik načelnika.

Na misno slavlje dolazak su najavili i članovi Zavičajnog društva Zagorac iz Koprivnice, koje dobrim dijelom okuplja i potomke iseljenih mještana vrbljanskoga kraja, a koji svake godine s veseljem dolaze u stari kraj. 

Da se narod rado odaziva misnim slavljima na Potkovi, potvrđuje i podatak da na mise i druženja u velikom broju dolaze mještani cijelog vrbljanskog i šireg bednjanskog kraja, ali i iz Đurmanca, Jesenja, Krapine…

-Nakon mise slijedi tradicionalno druženje uz dobru gastronomsku ponudu DVD-a Vrbno, a stižu i domaći muzikaši. Posluži li vrijeme, slavlje i druženje i ove će godine na Potkovi potrajati cijeli dan – poručio je Josip Bukvić, predsjednik Vijeća MO-a Ježovec Gornji.