Sutra potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu OŠ Bednja

Objavljeno 20.07.2017.

U petak, 21. srpnja, u zgradi OŠ u Velikom Bukovcu održat će se svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu tri škole na području Varaždinske županije. 

Uz Osnovnu školu Franje Serta u Bednji, bespovratna sredstva za energetsku obnovu dobit će i Osnovna škola Veliki Bukovec i Srednja škola Novi Marof. Na prigodnoj svečanosti ugovor s korisnicima potpisat će ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar i v.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dr. sc. Ljubomir Majdandžić. 

Na svečanost su pozvani i načelnik Općine Bednja Damir Poljak i ravnateljica Osnovne škole Sanja Majcen.

Projekt obnove OŠ Bednja „težak“ je 2,13 milijuna kuna, a na javni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za sufinanciranje energetske obnove zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja (koji je službeno zatvoren 20. veljače ove godine) prijavila ga je Varaždinska županija u suradnji s AZRA-om. 

AZRA je pružala savjetodavnu podršku u pripremi projekata energetske učinkovitosti škola, dok je ulogu partnera u ovom pozivu preuzeo Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Što se tiče same energetske obnove, u Osnovnoj školi Franje Serta planirano je da se energetska obnova izvrši izvedbom toplinske izolacije vanjskog zida grijanog prostora, toplinske izolacije unutarnjeg zida grijanog prostora prema negrijanom prostoru, toplinske izolacije stropa i poda grijanog prostora prema vanjskom ili negrijanom prostoru te zamjenom postojeće stolarije. Obnova sustava grijanja prostora izvršit će se zamjenom postojećih radijatorskih ventila s dinamičkim radijatorskim termostatskim ventilima s regulatorom diferencijalnog tlaka, zamjenom postojećih cirkulacijskih crpki grijanja i ugradnjom solarnog sustava za pripremu PTV.