Stižu potpore Ministarstva kulture RH bednjanskim kulturnim programima i projektima

Objavljeno 05.01.2018.

Ministarstvo kulture RH počelo je objavljivati rezultate Poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2018. godinu. 

U dosad objavljenim programskim područjima vidljivo je da su potpore odobrene i programima koje su na Javni poziv kandidirale bednjanske udruge, kao i Općina Bednja i župa Bednja.

Napominjemo da još nisu objavljeni svi rezultati, a iz onih koji su objelodanjeni vidljivo je sljedeće: Župnom uredom Bednja odobreno je 80.000 kuna iz programa zaštite pokretnih kulturnih dobara, dok je Općini Bednja stiže 10.000 kuna za aktivnosti vezane uz očuvanje bednjanskog govora. 

U programskoj djelatnosti kulturno-umjetničkog amaterizma DVD Cvetlin dobiva 10.000 kuna potpore za ovogodišnji Etnofestival u Cvetlinu, a jednaka svota stiže i DVD-u Bednja za popravak i nabavu instrumenata. Za nabavu tradicijske obuće, KUD-u Josipa Genca odobreno je 4.000 kuna.

S obzirom na to da objavljivanje rezultata za najinteresantnija programska područja tek slijedi, s pažnjom očekujemo nove objave Ministarstva kulture.