Sedamdesetak građana na predavanju „Kako živjeti? Za što kvalitetniji i dulji život“

Objavljeno 24.03.2018.

Sedamdesetak građana našega kraja svih dobi, među kojima je bilo i djece, u petak je, 23. ožujka, u prostorijama bednjanske škole saslušalo zanimljivo predavanje na temu „Kako živjeti? Za što kvalitetniji i dulji život“. 

Organizatore, Općinu Bednja i općinski Odbor za zdravstvo, socijalnu skrb i društvene djelatnosti, ovakav je dobar odaziv ugodno iznenadio i potvrdio očekivano, a to je da za edukativna predavanja na zdravstvene teme postoji velik interes građana.

Uoči predavanja mještani su rado svratili do medicinskog osoblja koje im je mjerilo tlak i vrijednosti šećera u krvi, ali i visinu, težinu, saturaciju kisika i indeks tjelesne mase te ih upozoravalo na rizične faktore za određene bolesti.

Predavanje, popraćeno s velikom pažnjom, održao je zagrebački kardiolog prof. dr. sc. Mijo Bergovec, redoviti profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 

Njega je na početku pozdravio načelnik Bednje Damir Poljak te, istaknuvši veliku i važnu ulogu liječnika u zajednici, izrazio zadovoljstvo dolaskom uglednog gosta u Bednju.

A nakon predavanja, na brojna pitanja građana u vezi raznih bolesti i tegoba, uz gosta su odgovarali i domaćini – predsjednica Odbora za zdravstvo, socijalnu skrb i društvene djelatnosti dr. Marija Kolačko, i član Odbora dr. Dobrislav Šimić.

S obzirom na temu predavanja koja je, kao jedan od recepata za dug i zdrav život uključila i potrebu adekvatne prehrane, druženje nakon predavanja nastavljeno je u odgovarajućem tonu, uz papaline i – crno vino.

Dobro prihvaćeno predavanje svakako će organizatorima biti motiv da nastave s provođenjem preventivnog programa „Znanjem do zdravlja“, a to znači da već idućeg mjeseca građani mogu očekivati novo predavanje iz nepresušnog vrela zdravstvenih tema.

Mnogo je onih koji su svojim angažmanom pomogli da predavanje organizacijski i sadržajno prođe u najboljem redu pa stoga svima njima, a naročito zdravstvenim radnicima iz cijelog našeg kraja kao i DVD-ima iz Bednje, Vrbna i Cvetlina, organizatori upućuju najtopliju zahvalnost.