Sastanak u Bednji: Dogovoreni radovi na vodotocima i sanaciji kritičnih cestovnih lokaliteta

Objavljeno 21.11.2017.

Na inicijativu načelnika Bednje Damira Poljaka, danas je u Općinskoj vijećnici održan sastanak na kome su se, s ciljem rješavanja najakutnijih problema na vodotocima i na cestovnoj infrastrukturi našega kraja, okupili predstavnici svih relevantnih ustanova i institucija.

Među njima je bio i direktor Hrvatskih voda Danijel Bunić, voditelj Vodnogospodarske ispostave za mali sliv Plitvica Bednja u Varaždinu Branko Perec i ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački. Kao politička logistika sastanku je nazočio i saborski zastupnik Anđelko Stričak, a u radu skupa sudjelovali su i zamjenik načelnika Ivica Hrenić i potpredsjednik Općinskog vijeća Bednje Vladimir Kramarić.

Glavna tema sastanka bilo je uređenje vodotoka u Bednji, Pašniku, Vranojelju i Jamnu te rješavanje pojedinih klizišta koja su se pojavila kod potoka uz  županijsku cestu u Šaši i na cesti Cvetlin – Trakošćan.

Sudionici sastanka tom su prilikom dogovorili hodogram radova i prioritetnih aktivnosti.

- Među radovima dogovorenim s Hrvatskim vodama koji bi se trebali provesti još ove godine jest čišćenje potoka Vrbno pedesetak metara nizvodno od mosta te tehničko čišćenje lijevog pritoka. Što prije nastojat će se izvesti i radovi u Bednji (iza zgrade Doma zdravlja), gdje je potrebno zacijeviti 150 do 200 metara problematičnog  kanala u koji se slijevaju otpadne i fekalne vode. Navedeni radovi su prioritetni – istaknuo je načelnik D. Poljak te dodao da će se, ovisno o vremenskim prilikama, pokušati obaviti još neki radovi, uključujući i nastavak spoja kod Jazonskih u Cvetlinu te na potoku u Rinkovcu.

Što se tiče cesta, sa ŽUC-om je dogovoreno da se izvrši privremena sanacija lokaliteta na županijskoj cesti u Šaši, preko puta nekadašnjeg Glinokopa, gdje se na prometnici pojavilo ulegnuće koje je potrebno sanirati.

Također, sanirat će se i klizište koje se aktiviralo uz glavnu cestu u Jamnom.

Svi sudionici sastanka obišli su teren te na licu mjesta dogovorili ostale detalje potrebnih radova, sve u cilju kako bi se prije zime sanirali najkritičniji cestovni lokaliteti i potočne dionice.