Saborski zastupnik A. Stričak s predstavnicima Hrvatskih voda, Hidroinga i Općine Bednja u obilasku vodotoka

Objavljeno 27.06.2018.

Slijedom inicijative načelnika Bednje Damira Poljaka i njegova zamjenika Ivice Hrenića te sastanka koji je još prošle godine održan s predstavnicima Hrvatskih voda i Vodnogospodarske ispostave za mali sliv Plitvica – Bednja u Varaždinu, a koji je rezultirao nizom radova na tehničkom uređenju vodotoka i kanala u našemu kraju, Hrvatske vode i dalje nastavljaju s radovima na kritičnim vodotocima.

Dosad je u tehničko uređenje zapuštenih potoka i kanala na području Bednje, Vrbna, Šaše, Rinkovca i Cvetlina uloženo više od 2 milijuna kuna, a trenutačno se radi na području Jamna.

Tim su povodom, u pratnji zamjenika načelnika Ivice Hrenića, teren jučer obišli direktor VGO za Muru i gornju Dravu dipl. ing. Danijel Bunić te zamjenik rukovoditelja obrane od poplava u varaždinskom Hidroingu ing. Zvonko Car, a pridružio im se i saborski zastupnik Anđelko Stričak, koji na različitim razinama uvelike lobira za općinu Bednja, odnosno za realizaciju vodotehničkih, ali i svih drugih komunalno – infrastrukturnih projekata u našemu kraju.

U ovom slučaju, riječ je o vrlo velikom opsegu radova čiji je cilj da se nakon dugog niza godina napokon sustavno urede vodotoci širom općinskog područja, čime će se spriječiti njihovo izlijevanje te velike štete koje su poplavljivanjem nanosili javnoj infrastrukturi i privatnim površinama.