Proslava Dana općine Bednja nastavljena manifestacijama za mlade te kulturnim i tradicijskim sadržajima

Objavljeno 12.05.2018.

Počeo je skupom Udruge mladih u poslijepodnevnim satima, na kome je bednjanska mladež prezentirala svoju viziju budućeg razvitka Bednje sa sadržajima primjerenim mladoj generaciji. Naravno da se, među ostalim, u njihovoj viziji našla i potreba uređenja modernog kina te suvremenog prostora za društveni život, u koji bi mladi rado svraćali.

U ranim večernjim satima dr. Sanja Zember održala je za mlade predavanje na temu spolno prenosivih zaraznih bolesti.

Pod šatorom je priređena i Večer vina bednjanskoga kraja, a najbolja vina z naših bregov mogli su kušati svi posjetitelji. 

Birana vina različitih sorti berbe 2017. godine, među kojima su bila i ona koja su na raznim vinskim izložbama i natjecanjima osvojila naslov zlatnih, predstavio je naš poznati vinogradar Željko Polančec, član Udruge Gerico iz Bednje.

A navečer je program nastavljen glazbenom večeri za mlade. Nastupili su Kumovi, a zabava uz glazbu trajala je do sitnih sati.

Subota, dan posvećen kulturnim i tradicijskim sadržajima, počela je Malom školom slikarstva koju je u Osnovnoj školi Franje Serta održao domaći slikar Srećko Bačić. 

U školi se okupilo dvadesetak djece koja su pod Bačićevimmentorstvom svladavala tehniku akvarela. 

Tri najuspješnija rada nagradila je Općina Bednja, a sve ostale akvareliste očekuju zahvalnice.

U slikanju su se okušali i načelnik Damir Poljak i ravnateljica Osnovne škole Sanja Majcen. 

Danas je održano i natjecanje udruga bednjanskih udruga u kulinarstvu.

Nakon svete mise i podjele sakramenta Svete potvrde u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije, večeras slijedi i program s nastupom svih naših KUD-ova te Udruge Zagoraca Podravine iz Koprivnice. 

Svi građani pozvani su potom na pučku komediju KUD-a Gruntovec „Otvaranje seoske ambulante“, uz koju će se sigurno dobro zabaviti. I dakako, nakon toga ostanite na glazbenoj večeri uz Franju Barića.