Predstavnici općine Bednja na Hrvatsko – slovenskom susretu prijateljstva u Mariboru

Objavljeno 15.01.2019.

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva u Mariboru, Hrvatsko – slovenskog društva prijateljstva općine Bednja  i Općine Bednja, prošlog je vikenda u Mariboru održan Hrvatsko – slovenski susret prijateljstva.

Manifestacija je održana u prostorima Vinag kleti, gdje je, u ime Općine Bednja, pozdravne riječi domaćinima uputio načelnik Damir Poljak.

U svom obraćanju posebno je istaknuo dugogodišnju suradnju Bednje sa slovenskim prekograničnim općinama i gradovima i sve pozitivne vrijednosti koje su iz takve suradnje dosad proizašle na komunalno-infrastrukturnoj, kulturnoj, sportskoj i društvenoj suradnji.

Nazočnima se obratio i predsjednik Hrvatskog kulturnog društva u Mariboru Marko Mandir.

Skupu su nazočili i konzul Republike Hrvatske u Sloveniji Šime Ivanjko, zatim, počasni hrvatski konzul u Sloveniji Božo Dimnik te Mirko Bistrović, dugogodišnji predsjednik Hrvatsko – slovenskog društva prijateljstva općine Bednja.

U sklopu popratnog programa, gosti su imali prilike razgledati izložbu slika i skulptura umjetnice Milene Lah.

U kulturnom dijelu programa nastupili su Klapa Dalmari, Ljudska pevska skupina Taščice iz Rača kod Maribora, Pevska skupina Prekmurci, a recital je izveo Josip Podsečki.

Glazbenim programom raspoloženje su podigli bednjanski Kavaliri.

Ovom manifestacijom ne samo da je još jednom potvrđena dugogodišnja suradnja žitelja slovenskih i hrvatskih prekograničnih naselja koje na ovom području povezuju slični problemi i sličan način življenja, već se njome ujedno pokazalo da dolaze mlađe generacije koje pokazuju volju i spremnost da suradnju dalje razvijaju i unapređuju.