PRAZNIK RADA Tisuće posjetitelja u „biseru Hrvatskoga zagorja“

Objavljeno 02.05.2018.

Tradicionalna prvosvibanjska proslava u Trakošćanu koju Općina Bednja i njena Turistička zajednica već više godina promiču pod nazivom Prvi svibanjski izlet, i ove je godine u „biser Hrvatskoga zagorja“ privukla tisuće posjetitelja, ponajviše iz Varaždinske, Krapinsko – zagorske i Međimurske županije, iz Zagreba i okolnog područja, ali i iz inozemstva, posebice iz Slovenije.

Prelijepo vrijeme mnoštvo je raspoloženih gostiju iskoristilo za opuštanje u produljenom vikendu i slobodnom danu, bogatoj zabavnoj i ugostiteljskoj ponudi te uživanje u prirodnim ljepotama Trakošćana.

Zabavni program počeo je u prijepodnevnim satima nastupima Limene glazbe DVD-a Bednje, KUD-a Josipa Genca iz Bednje, KUD-a Josipa Jedvaja iz Vrbna i Cvetlinskog zvona.

Svatko je za sebe mogao pronaći i pokoju zanimljivost iz ponude OPG-ova što su je u podnožju dvorca izložili majstori lončari, licitari, proizvođači drvenih proizvoda i starinskih igračaka te pojedini lokalni zaljubljenici u stare običaje bednjanskoga kraja.

Vještinu u gađanju lukom i strijelom u okolici dvorca demonstrirali su Trakošćanski streličari, a iz kubura su zapucali članovi Prve kubure iz Višnjice.

Brojnim izletnicima ni ove godine nije bilo teško postajati u „repu“ za porciju graha, cijenjene radničke delicije koja se besplatno dijelila svima zainteresiranima. Jasno, u rekordnom vremenu „planuo“ je sadržaj svih kotlova, a upućeni kažu da bi se pojelo i dvaput više, samo da je bilo!

 Prvosvibanjskoj proslavi u Trakošćanu domaćin je bio načelnik Damir Poljak, koji se također pridružio fešti na livadi podno dvorca s drugim kolegama iz političkog i stranačkog života, među kojima je bio i potpredsjednik Vlade RH i aktualni ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar i varaždinski župan Radimir Čačić, oboje sa suradnicima.

A pod šatorom, glavne zvijezde glazbenoga programa bili su Kavaliri, uz čije se skladbe i zaplesalo.

Brojni posjetitelji razmiljeli su se u šetnji oko jezera, mnogi su se uputili u dvorac ili uživali u drugoj raznolikoj trakošćanskoj ponudi.

Nema dvojbe da je Trakošćan na Praznik rada bio jedna od najposjećenijih kontinentalnih turističkih destinacija, a time je samo potvrdio svoje iznimno visoke turističke potencijale i činjenicu da se isplati ulagati u promidžbu, daljnju popularizaciju i razvoj turističkih kapaciteta Trakošćana.