PRAZNIK RADA Provedite prvi svibanjski izlet u Trakošćanu

Objavljeno 27.04.2018.

Općina Bednja i Turistička zajednica Trakošćan-Općina Bednja i ove godine organiziraju tradicionalnu manifestaciju Prvi svibanjski izlet u Trakošćanu.

Odlučite li, dakle, provesti Praznik rada u „biseru Hrvatskoga zagorja“, organizatori vas obavještavaju da su za sve posjetitelje priredili bogat program s mnoštvom zabavnih i kulturnih sadržaja te raznim atrakcijama kojima će vam boravak u Trakošćanu ove godine učiniti posebno zanimljivim.

Tako će se na Trgu tradicijskih obrta u podnožju dvorca moći vidjeti prezentacije raznih starih obrta, a očekuje vas i interesantna ponuda OPG-ova.

Dolazak su naime, najavili lončari, licitari,  proizvođači drvenih proizvoda i starinskih igračaka drugi, a okolicom dvorca ophodarit će i Trakošćanski streličari.

Zabavni program počinje u 11 sati, nastupom Limene glazbe DVD-a Bednje, a nakon toga posjetitelji će moći pratiti i nastupe KUD-a Josipa Genca iz Bednje, KUD-a Josipa Jedvaja iz Vrbna i Cvetlinskog zvona.

Nastupit će i KUD Vinski bratje iz slovenske Tišine.

Podjela tradicionalnog prvosvibanjskog graha, koji svake godine tradicionalno spremaju ekipe okupljene podno dvorca, slijedi nakon 12 sati.

Oko 14 sati u okolici dvorca zapucat će i kuburaši Prve kubure iz Višnjice, a nakon toga slijedi zabava uz nastup glazbenog sastava Kavaliri.

Za bogatu gastronomsku i ugostiteljsku ponudu u podnožju dvorca, na ulazu u muzejski kompleks, zadužen je hotel Trakošćan.

Tijekom cijelog dana posjetitelji će moći razgledati i drevni dvorac Draškovićevih.