Općina Bednja nabavila traktor: „Zaposlit“ će ga u zimskoj službi i na malčiranju javnih površina

Objavljeno 10.12.2017.

Zahvaljujući uspješnom kandidiranju na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja RH, s kojeg je povukla bespovratnih 130.000 kuna kojima je pridodala i dio vlastitih proračunskih sredstva, Općina Bednja nabavila je traktor.

Novo vozilo preneseno je Komunalnom poduzeću Kemauček koje će ga koristiti isključivo za čišćenje i održavanje javnih površina.

- Za vozilo smo već naručili ralicu i posipač za sol pa će u zimskim mjesecima traktor biti „zaposlen“ na poslovima čišćenja snijega na nerazvrstanim cestama i putovima. Planiramo nabaviti i malčer pa će u ostatku godinu vozilo biti angažirano na košnji i održavanju javnih površina – izjavio je načelnik Damir Poljak.

- Vjerujemo da će nabava traktora, koje je ujedno prvo teško vozilo u voznom parku Kemaučeka, omogućiti bržu i kvalitetniju zimsku službu. Što se tiče košnje površina, kojoj nikad kraja, sigurno je da ćemo odsad bez problema moći intervenirati na svim problematičnim površinama, kao i uvijek kad se negdje na terenu pojavi kakva specifična situacija. Dosad smo u tome uvijek ovisili o vanjskim izvođačima, ali kad imate jedno ovakvo višenamjensko vozilo, jasno je da ćemo sami moći reagirati daleko brže i učinkovitije - poručio je načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

Danas je (nedjelja, 10. prosinca), bednjanski župnik vlč. Neven Blažon vozilo i posvetio, uz želju da dugo služi sveopćem dobru.