Održana večer evergreena bednjanskih Kavalira i Kino pod zvijezdama

Objavljeno 14.08.2017.

Iako se po dobrim vibracijama koje su se proteklih dana širile društvenim mrežama očekivao dobar odaziv kulturnim manifestacijama kojima je Općina Bednja ove godine prvi put krenula u susret proslavi Velike Gospe, i organizatore i izvođače sinoć je ugodno iznenadio sjajan odaziv večeri evergreena koju je na otvorenom, na osnovnoškolskom igralištu u Bednji, održao bednjanski glazbeni brend – sastav Kavaliri.

Koncert je, naime, pratilo blizu 400 posjetitelja, pa i unatoč tomu što su organizatori iznijeli i dodatne stolce, velik dio publike glazbenu je večer morao pratiti stojeći. Glazbena večer trajala je oko 90 minuta, a Kavaliri su je ispunili vlastitim starijim i novim hitovima, zatim, najpoznatijim melodijama s Krapinskih festivala kao i starijim, vječnim hitovima koji već desetljećima uživaju antologijski status.

Poseban ugođaj večeri dale su baklje zapaljene oko igrališta.

Program je vodila Marijana Svržnjak, a na kraju programa svim građanima je riječi zahvale na velikom odazivu uputila predsjednica Općinskoga vijeća Bednje dr. Marija Kolačko koja je, zajedno s timom suradnika, organizirala ovu kulturnu manifestaciju.

Na lijepoj večeri zahvalila je i Kavalirima te istaknula da su oni zaštitni glazbeni znak Bednje bez kojih ne prolazi nijedna, iole značajnija kulturna manifestacija u našemu kraju.

Večer je nastavljena projekcijom filma Bogovi Egipta, ali s obzirom na to da je u nastavku večeri poprilično zahladnjelo, publika se prorijedila, a ugođaj su poremetile i tehničke poteškoće u projekciji.

Velik odaziv manifestaciji pokazao je da su građani željni kulturnih događanja i  intenziviranja društvenog života u Bednji te da u nas postoji širok krug zainteresiranih konzumenata raznolikih kulturnih sadržaja.

Kao što smo već najavili, nastavak slijedi sutra, na Veliku Gospu, nizom vjerskih i drugih događanja u povodu proslave blagdana nebeske zaštitnice naše župe.