Održan je malonogometni turnir "Tri hrvatska viteza"

Objavljeno 01.08.2018.

Na malogometnom igralištu Područne Osnovne škole Julijana Drasković u Cvetlinu održan je tradicionalni memorijalni turnir "Tri hrvatska viteza“ u znak sjećanja na poginule branitelje Domovinskog rata iz cvetlinskoga kraja.

Po 21. put za redom turnir je organizirala Udruga za šport i rekreaciju Cvetlin. Petak, 27.07. Održan je malonogometni juniorski turnir za godišta od 2000.g.

Prijavilo se 9 ekipa , a rezultati su sljedeći: 

  1. UŠR Cvetlin
  2. MNK Jesenje
  3. 3Stolniki

U 20,00 sati je održano izvlačenje za seniorski turnir nakon cega je nastavljeno druženje pod šatorom.

Subota, 28.07.

Program u subotu, 28. srpnja, počeo je svetom misom za poginule branitelje koja je održana u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla u Cvetlinu, nakon čega su položeni vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježje i na grobove poginulih branitelja.

Misi i komemorativnom prisjećanju na poginule nazočila je rodbina poginulih branitelja, a skupu su nazočili i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, zamjenik načelnika Općine Bednja Ivica Hrenić, predstavnici gardijskih brigada, branitelji s područja općine Bednja te drugi uglednici i mjestani Cvetlina. 

Nakon svečanog dijela, druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak za sve branitelje i goste u vatrogasnom domu u Cvetlinu. 

U poslijepodnevnim satima održan je seniorski turnir koji su otvorili državni tajnik u MORH-u Zdravko Jakop i dožupan Varaždinske županije Tomislav Paljak .

Ukupno je bili prijavljeno 16 ekipa, a rezultati su sljedeci:

  1. Graditeljstvo Cvilko
  2. UDVDR Bednja i Crvena ruža
  3. Prijatelji Leskovec

O dobrom odazivu turniru svjedoći i podatak da su mu se odazvale i ekipe iz Slovenije i Koprivnice, a u neformalnom dijelu održano je i druženje pod šatorom.