Nova potpora Općini Bednja: Stiže 118.000 kn za nabavu priključaka za traktor

Objavljeno 21.06.2018.

U prostorijama Općine Vinica ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar u srijedu je, 20. lipnja, načelnicima i gradonačelnicima s područja Varaždinske županije uručio odluke o sufinanciranju projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini.

Općinama i gradovima odobreno je 26 projekata u ukupnom iznosu od šest milijuna kuna, a koji se pretežno odnose na manje komunalne projekte poput održavanja nerazvrstanih cesta, modernizacije javne rasvjete, proširenje groblja, uređenje dječjih i sportskih igrališta i ostalo.

Među općinama kojima su sredstva odobrena, ponovno se našla i Općina Bednja pa stoga i ne čudi zadovoljstvo načelnika Bednje Damira Poljaka novom bespovratnom potporom od 118.000 kuna koja je ovoga puta namijenjena projektu koji je na natječaj resorna ministarstva bio kandidiran pod nazivom „Podizanje razine komunalnog standarda kroz ulaganje u opremanje Komunalnog poduzeća Kemauček d.o.o.“

Pojednostavljeno, općina će dobivena sredstva iskoristiti za nabavu dodatne opreme za traktor koji je (također uz bespovratnu potporu resornog ministarstva) u prosincu lani kupila za potrebe održavanja i čišćenja javnih površina.

Ovoga puta kupit će malčer, stroj za košnju i prikolicu.