Neka vas u subotu ne uznemire vatrogasne i policijske sirene! U 10 sati vježba spašavanja u OŠ Bednja

Objavljeno 21.09.2018.

Kad u subotu, 22. rujna, začujete policijske i vatrogasne sirene, a nakon toga i sirene vatrogasnih vozila koja će juriti prema zgradi Osnovne škole Franje Serta u Bednji – nemojte se uznemiriti! Riječ je tek o velikoj vatrogasnoj vježbi evakuacije i spašavanja koja će se održati pod pretpostavkom izbijanja požara u školskom objektu.

Vježba počinje u 10 sati, predviđeno joj je trajanje 50 minuta, a u nju će biti uključen i jedan odjel učenika škole te predstavnici cijelog niza mjerodavnih službi i institucija koje će svojim sudjelovanjem  provjeriti kako na djelu funkcionira sustav zaštite i spašavanja.

Vježbu mogu pratiti i svi zainteresirani građani.

Kako smo već izvijestili, u cilju što bolje koordinacije aktivnosti, u općinskim prostorima je prije desetak dana održan sastanak skupine za provedbu vježbe evakuacije i spašavanja na kome se detaljno razgovaralo o svim njenim operativnim i provedbenim detaljima.

Uz Općinu Bednja, općinski Stožer civilne zaštite i Državnu upravu za zaštitu i spašavanje Varaždin, u vježbu će operativno biti uključena i Vatrogasna zajednica općine Bednja, dobrovoljna vatrogasna društva iz Bednje, Vrbna i Cvetlina te Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, Zavod za hitnu medicinu, Hrvatska gorska služba spašavanja iz Varaždina, Policijska postaja Ivanec i dr.