Načelnik Damir Poljak potpisao ugovore o stipendiranju s 23 studenata s područja općine Bednja

Objavljeno 24.12.2017.

Načelnik Općine Bednja Damir Poljak u svečanoj božićnoj atmosferi u subotu je, 23. prosinca, studentima s područja naše općine poklonio doista najljepši božićni dar – s njih 23-oje potpisao je ugovore o stipendiranju akademskoj godini 2017./2018. u iznosu od 800 kuna mjesečno.

Od navedene brojke novih studenata je čak 20, a ono što posebno veseli jest činjenica da su stipendije dobili svi studenti koji su se prijavili na javni poziv Općine Bednja.

Obraćajući se okupljenim studentima, načelnik je istaknuo da su oni ponos ovoga kraja i mlada, intelektualna snaga koja će svojim novim, modernim znanjima i kreativnošću nositi razvitak i budućnost Bednje. 

U tom kontekstu pozvao ih je na suradnju jer Bednja treba i još će više trebati mlade ljude koji će biti spremni nastaviti živjeti u „nujljiepšem kemaučeko svieto“ i sva svoja stručna znanja i energiju usmjeriti u rad za njen boljitak.

 Sastanak u općinskoj vijećnici bio je ujedno prilika da općinski čelnici upoznaju svoje stipendiste, ali  – budući da su raspršeni po fakultetima i učilištima širom zemlje - da se i oni sami međusobno upoznaju i ostanu u kontaktu preko društvenih mreža.

Studente je posebno razveselila vijest da im stižu zaostaci stipendija za prošla tri studentska mjeseca, listopad, studeni i prosinac, a što će im pomoći da mirnije nastave studij.

Čestitke studentima uputili su i zamjenik načelnika Ivica Hrenić i prvi potpredsjednik Općinskog vijeća Vladimir Kramarić. 

Svečanosti potpisivanja ugovora nazočili su i predstavnici Jedinstvenog upravnog odjela Općine Bednja.