Načelnik D. Poljak u Upravi HC-a u Zagrebu: Dogovoreni radovi na dionicama državnih cesta u Bednji

Objavljeno 22.11.2017.

Načelnik Bednje Damir Poljak sa svojim je zamjenikom Ivicom Hrenićem danas boravio na radnom sastanku u Hrvatskim cestama u Zagrebu, koji je s predstavnicima Bednje i drugih općina i gradova Varaždinske županije održao član Uprave HC-a Alen Leverić.

Glavna tema sastanka bili su planovi rada na pojedinim dionicama državnih cesta koji će biti obavljeni još ove godine, ali i u predstojećem razdoblju, a na čiju su potrebu upozorili sami čelnici jedinica lokalne samouprave.

- Što se tiče područja Bednje, dogovorena je sanacija klizišta i ceste na dionici Brački u Mjesnom odboru Vrbno koja, na žalost, nije bila kvalitetno provedena. Vjerujem da će se sada ovaj problem riješiti, to više što su svi izvidi već obavljeni, a u tijeku je otkup zemljišta i rješavanje imovinsko – pravnih odnosa. Nadalje, kako bi se smanjile visoke brzine kojima pojedini vozači prometuju kroz Bednju i nabijanjem „gasa“ ugrožavaju sigurnost sudionika u prometu, u Bednji će biti postavljena odgovarajuća prometna signalizacija. Točnije, postavit će se svjetlosna signalizacija i nadamo se da će ona imati prevencijski utjecaj jer ćemo u protivnom biti primorani poduzeti neke druge mjere – obrazložio je načelnik Damir Poljak.

Također je dogovoreno da se državna cesta i nogostup na dionici od Rinkovca do Benkovca uredi do 2020. godine, kao i nogostupi od Bednje prema Šaši.

Kako bi se što učinkovitije pratila realizacija dogovorenog, sastanci u HC-u s predstavnicima gradova i općina održavat će se redovito, svaka tri mjeseca.

Sastanku su nazočili i predstavnici HC-a – Poslovne jedinice Varaždin.