Načelnik D. Poljak: Hvala svima na dostojnom predstavljanju općine Bednja na varaždinskom Špancirfestu!

Objavljeno 22.08.2018.

Načelnik Bednje Damir Poljak uputio je javnu zahvalu svim KUD-ovima, udrugama, glazbenim sastavima, predstavnicima mladih i svima ostalima koji su ovoga tjedna na varaždinskom Špancirfestu predstavili ono najljepše što simbolizira i karakterizira Bednju te time ujedno pridonijeli turističkoj promociji našega kraja.

Zahvale su ponajprije upućene našim KUD-ovima – KUD-u Josipa Genca iz Bednje koji je u Varaždinu izveo isječak poznate Bednjanske svadbe, kao i KUD-u Cvetlinski zvon iz Cvetlina i KUD-u Josipa Jedvaja iz Vrbna, koji su također predstavili izvorno stvaralaštvo, nošnje i glazbu naših krajeva.

Veliko hvala ide i agilnoj Udruzi pčelara Čmalico i Udruzi vinogradara Gerico, posebno obitelji Polančec koja je predstavila vina bednjanskog vinogorja, kao i Udruzi mladih i Savjetu mladih Bednja, koji svojim angažmanom pridonose promidžbi naše općine te svojom privrženošću pokazuju da na mladima doista svijet ostaje i da se Bednja ne treba bojati za svoju budućnost.

Hvala i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima – Zdravku Vedaku, koji se predstavio asortimanom proizvoda koji seže od kuhača do logožara; Diani Zagorščak sa svojim mirisnim proizvodima od lavande; Josipu Hranju, koji se u varaždinski Bučograd sjajno uklopio svojim domaćim bučinim uljem i likerima, kao i Josipu Podsečkom, koji je goste i djecu, između ostalog, zabavio ferčolkom i prikazom drugih tradicionalnih igračaka bednjanskoga kraja.

Neizostavna zahvala ide i našim jedinstvenim Kavalirima, bednjanskim glazbenim zvijezdama, koji su svojim koncertom i ovoga puta razveselili publiku. 

A za smijeh i dobro raspoloženje hvala i Danijelu Češnjaju i Josipu Podsečkom. Oni su ovoga puta publiku uživo nasmijali popularnim Bednjanskim špelancijama.

Hvala i svima onima koji su bili uključeni u organizaciju gostovanja svih naših predstavnika u Varaždinu. 

Zahvaljujući svim navedenim organizacijama i pojedincima, Bednja je marketinški i medijski odlično iskoristila svoj nastup na Špancirfestu Varaždin 2018.