„Lajti sarce, čez briega nujljiepša“ u subotu, 14. listopada, u Trakošćanu

Objavljeno 09.10.2017.

„Lajti sarce, čez briega nujljiepša“ – naziv je pjesničkog susreta koji će se u Galeriji Muzejske ustanove Dvor Trakošćan održati u subotu, 14. listopada.

Sudeći po broju sudionika koji pišu na bednjanskom, ali i na drugim zavičajnim govorima svojih krajeva, a koji su potvrdili dolazak u Trakošćan, ovaj susret bit će reprezentativno kajkavsko pjesničko sijelo.

Potvrđuje to i podatak da je sudjelovanje na večeri potvrdilo 30-ak pjesnika, među kojima su:  Barica Pahić Grobenski, Katica Rajić – Popijač, Manuela Banfić, Miro Betlehem, Ivan Picer, Tugomir Orak, Neno Mihaljević, Darko Foder, Ljiljana Vuglač, Leon Hižman, Ljubica Plantić, Jasenka Medvedec, Đurđica Beštak, Tibor Martan, Ivica Drljača, Marija Hegedušić, Katica Jakupec, Biserka Margareta Vuković, Marijana Svržnjak, Suzana Kostelac, Snežana Liber, Izidor Furjan, Josip Podsečki, Darko Klarić i Ljiljana Hidić Pasariček, koja će ujedno voditi program.

Ova kulturna manifestacija odvija se uz potporu Dvora Trakošćan i Općine Bednja, Turističke zajednice Trakošćan – Općina Bednja i KUD-a Josipa Genca.

Početak je u 18 sati, a dobrodošli su svi ljubitelji domaće riječi.