Građani zadovoljni radovima na uređenju vodotoka u Pašniku

Objavljeno 24.10.2017.

U skladu s dogovorom s vodstvom Općine Bednja, Hrvatske vode – Vodnogospodarska ispostava za mali sliv Plitvica – Bednja i Hidroing nastavljaju s radovima na interventnom čišćenju i uređivanju problematičnih potoka na području naše općine.

Nakon obavljenih radova u zaseoku Belčići u Cvetlinu, djelatnici Hidroinga izvode radove na potoku u Pašniku, prema Vrbnu, koji je proteklih godina pričinjavao velike probleme prilikom obilnih kiša. U kolikoj mjeri su građani zadovoljni s početkom radova, najbolje svjedoče njihove dobre reakcije koje je kod svog današnjeg obilaska radilišta zabilježio zamjenik načelnika Ivica Hrenić.

Kao što smo izvijestili, na inicijativu načelnika Bednje Damira Poljaka, radovi se izvode na o vodotocima koji niz godina uopće nisu bili održavani pa stoga i ne čudi da su se za vrijeme velikih kiša učestalo izlijevali iz korita, poplavljivali privatne površine, oštećivali cestovnu infrastrukturu i građanima onemogućavali pristup do kuća.

Općinski čelnici i dalje nastavljaju razgovore s mjerodavnima u Hrvatskim vodama u cilju da se radovima obuhvati što veći broj problematičnih vodotoka te već sada, kada se izrađuju proračuni za iduću godinu, utvrde planovi za interventne radove na bednjanskim vodotocima u 2018. godini.