Blagdan Bogojavljenja: Danas tradicionalna misa u kapeli Sveta tri kralja na Ravnoj gori

Objavljeno 06.01.2018.

Slijedom dugogodišnje tradicije i danas će se, na blagdan Sveta tri kralja, održati misa u istoimenoj kapeli na Ravnoj gori. 

Kao što je poznato, o tom danu na Ravnu goru već dugi niz godina hodočaste brojni vjernici iz bednjanskoga kraja i šire okolice, a misi se u velikom broju pridružuju planinari, posebice iz Varaždina te brojni izletnici iz šire okolice i Slovenije koji toga dana rado dolaze na planinu i prisustvuju misnom slavlju.

Općina Bednja i Turistička zajednica Bednje i ove će godine,u suradnji s Gradom Lepoglavom, nakon mise sve okupljene počastiti kuhanim vinom i čajem, a manifestaciji će se pridružiti načelnik Bednje Damir Poljak sa suradnicima. 

S obzirom na lijepo vrijeme i temperature za ovo doba godine, na Ravnoj gori danas se očekuje velik broj posjetitelja. Misa počinje u 11 sati.

Vino i čaj će skuhati i još vruće na Ravnu goru prevesti glavni operativci - članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Bednje.

Okupljanjem izletnika i blagdanskom misom ponovo će se produžiti dugogodišnja tradicija blagdanskih susreta na Ravnoj gori o Sveta tri kralja.