ZABAVNO LJETO ZA KLINCE  I učenici iz bednjanskoga kraja na Ljetnim zabavnim igrama u Vidmu

Objavljeno 27.08.2019.

Načelnik Općine Bednja Damir Poljak jučer je prisustvovao otvaranju tradicionalnih 5. ljetnih zabavnih igara u Vidmu, kojima su se i ove godine pridružili učenici iz našega kraja.

Otvaranju igara, na kojima sudjeluje oko 240 učenika iz 11 osnovnih škola, među kojima su i Bednja, Cvetlin, Višnjica, Kamenica, Lepoglava, Videm, Majšperk, Cirkulane, Žetale, Podlehnik i druge, nazočila je i ravnateljica bednjanske Osnovne škole Franje Serta Sanja Majcen te mentor bednjanskih učenika Davor Hojski.

Podsjećamo, Ljetne zabavne igre nastavak su nekadašnje Otvorene zabavne škole nogometa koja je, u cilju druženja i upoznavanja učenika iz pograničnih hrvatskih i slovenskih mjesta te stjecanja prijateljskih veza, bila pokrenuta još 2006. godine.

Bednjanska djeca otad su svake godine ubila uključena u ovaj projekt. Škola nogometa održavala se do 2014. godine, nakon čega je dotadašnji koncept dopunjen novim sadržajima, igrama i sportovima.

Tako je i ove godine, kada se, uz nogomet, djeca zabavljaju i u cijelom nizu drugih zabavnih disciplina i umijeća – na trampolinu, u penjanju, aerobicu, u gađanju velikih meta, vatrogastvu itd.

Posebno zabavno bit će danas, kada sudionici igara cijeli dan borave na kupanju u biotermama u Moravcima, gdje ih očekuju vaterpolo i drugi vodeni sportovi.

Inače, Općina Bednja ovaj je projekt dogovorila još u svibnju ove godine, kada je načelnik Damir Poljak s ravnateljem Osnovne škole u Vidmu Robertom Murkom potpisao sporazum o financijskom uključivanju Općine Bednja u ovaj program.

Time je naša općina i ove godine djeci našeg područja (projekt je namijenjen učenicima od prvog do sedmog razreda) ponovno omogućila sudjelovanje u veselim ljetnim zabavnim igrama s ciljem da se upoznaju sa svojim vršnjacima iz prekograničnih naselja te da stečena poznanstva i prijateljstva nastaviti njegovati i kao odrasli.

Igre traju tri dana, a završavaju u srijedu.