Za sve prvašiće besplatna šk. kuhinja za rujan, osiguranje i prigodan poklon

Objavljeno 04.09.2017.

Prvi dan nove školske godine 2017./2018. u svim je školama našega kraja obilježen prigodnim programima namijenjenim novoj generaciji prvašića.

U Područnoj osnovnoj školi grofice Julijane Erdödy Drašković u Cvetlinu, ove je jeseni u školske klupe sjelo pet prvašića. U povodu početka nove školske godine misu za učenike, roditelje i učitelje u školi je služio cvetlinski župnik vlč. Ivan Hruško.

U matičnoj Osnovnoj školi Franje Serta u Bednji za nove je učenike priređen program dobrodošlice ispunjen pjesmom i stihovima. U Bednji će i ove godine biti jedan razred prvašića s 18 učenika.

Prigodnim programom prvašići su dočekani i u Područnoj školi Josipa Jedvaja u Vrbnu.  Na žalost, zbog loših demografskih trendova, jesenas je u Vrbnu samo dvoje đaka – prvaka.

U sve tri škole okupljenim se učenicima, njihovim roditeljima i školskim kolektivima obratio načelnik Bednje Damir Poljak. Posebno se obraćajući prvašićima, istaknuo je da je pred njima najljepše doba u životu te i njima i njihovim roditeljima poželio puno uspjeha u novom životnom razdoblju.

U znak dobrodošlice, Općina Bednja će svim prvašićima osigurati besplatnu prehranu u rujnu te im podmiriti troškove osiguranja. Usto, prvašiće je prvog dana nastave dočekao i prigodan slatki dar.

- Voljeli bismo da smo mogli za sve učenike podmiriti barem troškove osiguranja. Na žalost, takav si izdatak ne možemo dopustiti zbog proračunskih ograničenja, ali nastojat ćemo rješenje naći u proračunu za 2018. godinu – izjavio je načelnik Bednje Damir Poljak.