Više od 2.000 posjetitelja zabavljalo se na 32. izdanju tradicionalnog festivala etno glazbe u Cvetlinu

Objavljeno 23.07.2018.

Više od 2.000 Cvetlinčana i brojnih posjetitelja iz šire okolice proteklog se vikenda sjajno zabavljalo na tradicionalnom etno festivalu u Cvetlinu koji je ove godine održan 32. put za redom u organizaciji neumornog mjesnog DVD-a.

Dosadna ljetna kišica nije uspjela pokvariti raspoloženje brojne publike koja je pod velikim šatorom uživala u domaćoj glazbi i u neformalnoj atmosferi tipičnoj za ovakvu vrstu festivala, na kojima se svi mogu opustiti, zaplesati i zapjevati.

Prilikom otvorenja 32. festivalskog izdanja publiku i izvođače pozdravio je predsjednik DVD-a Cvetlin Stjepan Dukarić, a u ime općine - domaćina okupljenima se obratio načelnik Općine

Bednja Damir Poljak te izrazio zadovoljstvo što Cvetlin već niz godina uspješno čuva i etablira festivalsku tradiciju.

Etnofestival je potom otvorio Tomislav Paljak, zamjenik varaždinskog župana.

U natjecateljskom dijelu festivala nastupilo je šest glazbenih sastava, a lovorikama su se okitili domaći bendovi.

Stručno povjerenstvo najboljim je proglasilo nastup Mladih Cvetlinčana, drugi je KUD Cvetlinski zvoni, dok je treće mjesto pripalo Bednjanskim štemerima.

Mladi Cvetlinčani bili su i favoriti publike pa se tako ovaj bend okitio dvostrukim pobjedničkim naslovom.

Nakon proglašenja pobjednika zabava je, po već ustaljenom običaju, nastavljena neformalnom glazbenom večeri Vužgi bajs koja je uz glazbu Mladih Cvetlinčana i Bednjanskih štemera potrajala do sitnih sati.

Dodatno su je razveselili lanjski festivalski viceprvaci Laka meta koji su se također pridružili veselicu te publici poklonili dobar sat glazbenog programa.

Službeni dio programa vodila je popularna VTV-ova novinarka Andreja Loparić.

Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Općine Bednja, Turističke zajednice Trakošćan - Općina Bednja, Varaždinske županije i Ministarstva kulture, a od gostiju joj je nazočio i predstavnik Grada Zagreba